Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa och stödja dig i olika livsstilsfrågor. Det enda du behöver göra för att få tillgång till våra resurser är att lista dig hos oss.

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialistläkare och blivande specialistläkare (ST-läkare) i allmänmedicin. Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov remitterar vi till andra specialister. Du kan boka tid till läkare via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-793 18 00.

Sjuksköterskemottagning (Drop in) samt Distriktssköterskemottagning

På vår sjuksköterskemottagning kan du få hjälp med det mesta. Omläggningar, sårvård, borttagning av stygn, injektioner och blodtrycksmätningar är några av de saker vi sysslar med. Du kan boka tid till sjuksköterska via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-793 18 00.

Psykoterapimottagning

På vår psykoterapimottagning arbetar legitimerad psykolog med utbildning inom KBT och PDT (psykodynamisk terapi) och legitimerad psykoterapeut i KBT. Du kan här få hjälp mot nedstämdhet, ångest, panik, stress, sömnproblem och livsproblem som påverkar ditt liv. Du kommer i kontakt med psykoterapeuten genom din läkare.

Under ditt första besök får du berätta om dig själv; dina besvär och din livs­situation. Du får information om KBT-metoden och psykisk ohälsa. Tillsammans med dig görs en behandlingsplan för hur du ska kunna hantera dina problem och må bättre. Praxis på antal behandlingstillfällen är max 10 gånger.

Astma/KOL-mottagning

Våra specialistsköterska utreder, behandlar och följer upp dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma. Kontakt med mottagningen får du via remiss från din läkare.

Diabetesmottagning

Om du har diabetes, eller ökad risk att få det, så utreds och följs detta upp av vår specialistsköterska. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Blodtrycksmottagning

Det är viktigt att hålla koll på blodtrycket om det är för högt. Du kan boka tid till Distriktssköterksa eller komma på vår sjuksköterske drop in för kontroll av ditt blodtryck.

Vaccinationsmottagning

Vi vaccinerar dig mot influensa, pneumokocker (lunginflammation), TBE samt hepatit A och B. För vaccination mot TBE och säsongsinfluensan kan du komma på Sjuksköterske drop-in. För vaccinering mot Hep A och B samt pneumokocker bokar du tid till våra Distriktssköterskor.

Bokning

Våra mottagningar är öppna för dig som är listad hos oss. Anledningen är att vi vill sätta våra klienter i första rummet. Självklart är du välkommen att lista dig här.

Alla mottagningarna är tidsbeställda. Du bokar tid via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-793 18 00. Alla våra mottagningar ingår i högkostnadsskyddet. Tyvärr måste vi ta ut en avgift om du inte kommer på bokad tid.